Calitatea iubirii.

10394565_789814777730668_5137133033905407579_n

Se anunţase o zi frumoasă de aprilie. Cireşii încep să înflorească, iar oraşul este parfumat de mirosul dulce. Mă uit pe fereastră şi parcă văd cum copacii coloraţi îşi crează propriul joc. Vântul mai bate uşor, iar ei parcă au un dans unic pe care-l priveşti cu drag.

Doi oameni dragi şi frumoşi se plimbă prin parcul invadat de mirosul îmbietor.

Se ţineau de mână, aveau momente de joacă pe care doar ei îl înţelegeau, iar lumea parcă era doar a lor.

Dar eu mă gândesc aşa… oare cine iubeşte mai mult: bărbatul sau femeia? Această întrebare ar putea fi imposibilă, dar am găsit şi foarte multe demonstraţii în favoarea amândurora.

Un bărbat îşi dovedeşte puterea şi mândria masculină, iubindu-şi soţia, iubita, logodnica, mama, sora, fraţii. Dar va veni momentul când soţia sa va fi pe primul loc.

Tind să cred că bărbaţii într-un procentaj de 55-60% iubesc mult mai intens decât femeile. Sunt femeie şi sunt conştientă de ce am spus.

Un bărbat care se îndrăgosteşte poate iubi cât trei femei la un loc. Îşi procură timpul în aşa fel încât are timp şi de iubita sa, dar şi de locul de muncă.
Forţa masculină este dominatoare în comparaţie cu puterea feminină. Şi aici nu mă refer strict la  rezistenţa fizică, ci şi la cea emoţională. Din punctul meu de vedere, bărbaţii se stăpânesc uşor. Sunt capabili să-şi ţină emoţiile, lacrimile… doar în sufletul lor. Ar spune cineva că nu este tocmai un lucru bun, dar eu cred că ei sunt nişte eroi, sunt rezistenţi, puternici şi nu dau dovadă de laşitate.

Un bărbat nu renunţă aşa uşor la visele lui şi mai ales la femeia iubită, însă femeile astăzi au început să fie primele care încep divorţurile şi care renunţă uşor la bărbatul pe care jurau să-l iubească o viaţă întreagă până când moartea îi va despărţi.

Ar spune cineva că am o pasiune pentru gândirea bărbaţilor, iar imaginea femeilor o pun într-o lumină proastă, favorizându-i pe bărbaţi, dar nu e aşa. Există foarte multe categorii şi sunt conştientă că şi o femeie atunci când vrea să cucerească un bărbat, când vrea să-i demonstreze că doar pe el îl iubeşte sau când este îndrăgostită este capabilă să întoarcă pământul invers… şi nu glumesc.

Poate vedea la bărbatul iubit tot ceea ce el nu vede. Îl încurajează atunci când nici măcar el nu mai crede în puterile sale. Este capabilă să ducă o naştere până la capăt pentru a aduce rodul iubirii dintre ei.

Are răbdarea de a-l asculta, îl poate aştepta până târziu doar să vadă că este bine, îl ceartă ca o mamă şi îl iubeşte mai presus de orice. Îi iartă momentele de nervozitate, momentele când plachează, iar ea nu se lasă uşor şi încearcă să treacă împreună cu el peste aceste momente de declin.

Asta numesc eu iubire. Să oferi ajutor reciproc, să nu cedezi niciodată, iar iubirea să rămână pentru totdeauna.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s