When you say forever, do you mean it?

 

IMG_32461918775686

Se pare că toată lumea e în căutarea băiatului/fetei compatibili sufletului lor.
Alţii eşuează după sute de încercări şi uită să se mai oprească.
Toţi vă plângeţi atunci când iubitul/iubita decide că nu mai vrea să fie nimic între voi. Dintr-o dată se simte incomplet/ă şi nefericit/ă. Decide să încheie această relaţie, iar tu? Tu ce faci? Tu nu îl/o înţelegi deloc. Nu te pui în locul lui/ei deloc şi încerci să găseşti cele mai penibile motive pentru care ar fi făcut asta.
Ai uitat când i-ai şoptit cele mai frumoase cuvinte, când i-ai spus ce te-apasă, când nu mai ştiai ce alint să-i adresezi? Se pare că da, ai uitat. După ce relaţia se termină, acel ,,pentru totdeauna” devine un cuvânt spus la nimereală, nu-i aşa?
,,Voi avea eu grijă de tine, mereu voi fi alături de tine!” Acel ,,mereu” însemnând patru zile, o săptămână, două, o lună sau poate un an? E dezolant tot ceea ce se întâmplă. Cum poţi să jigneşti persoana iubită, să faci nişte fapte nedemne de titlul ,,fostul/fosta iubit/ă ? Cum? E absolut uluitor cum oamenii se schimbă. Azi îl/o iubeşti, iar când decide să plece, e denumit/ă în toate felurile fără să încerci să scormoneşti un motiv veritabil. În rare cazuri analizau, căutau răspunsuri, puneau întrebări şi aflau mai multe despre ei. Aflau că el/ea se simţea de cele mai multe ori singur/ă, în nesiguranţă, lupta în relaţia asta de parcă numa el/ea ar fi făcut parte din ea. Dar, de ce acum? Acum înţelegi totul. Să zicem că niciodată nu e prea târziu, dar nu prea cred în acest ,,niciodată”. Timpul trece, faptele rămân, iar ,,niciodată” devine mult prea târziu.
În 70% din cazuri, după ce relaţia se termină,  omenii devin răi unul cu celălalt. Ajung ba chiar la ură şi nu îşi dau nici măcar o privire caldă.
,,Rămânem prieteni?” Da, iar după o săptămână se ocolesc. Nu cred în vorba asta: ,,dacă rămâi prieten cu fostul/fosta, înseamnă că relaţia a fost doar de faţadă, ori unul dintre ei e prea prostănac sau încă iubește.” Nu-i aşa. Poţi rămâne prieten până la capăt cu omul pe care l-ai iubit din tot sufletul. Dacă l-ai iubit cu adevărat. Oricât de mare ar fi orgoliul pentru cel care pretinzi că îl iubeşti sau l-ai iubit îi doreşti să fie fericit, indiferent dacă tu eşti motivul sau nu. Chiar dacă uneori nu poţi accepta, trebuie să vezi cum îl face fericit o altă persoană. Cum îi poţi adresa vorbe urâte fostului tău/fostei tale? Aţi împărtăşit atâtea, iar la sfârşit (nu există sfârşit, vorba vine) e frumos ca relaţia voastră să clădească un alt tip de relaţie: prietenia. Nu zic să fiţi cei mai buni prieteni, dar să vă lăsaţi loc de o vorbă bună, de un salut, de un telefon sau măcar de o privire fără răutate îmbibată în ea.
Uneori, e uşor de zis, da, într-adevăr. Oricât ai vrea nu se poate. Unele persoane nu îţi dau altă alternativă decât să-i ignori. Indiferenţa e cel mai bun răspuns la faptele lor. Tu încerci, iar dacă vezi că nu merită şi nu ai cu cine, ignori. Altă alternativă nu îţi rămâne, însă atunci când doi oameni s-au iubit cu adevărat pot rămâne prieteni. Dar… există şi multe cazuri nimicitoare. Pur şi simplu nu se poate. E imposibil.
Înţelegeţi partenerul/partenera(dacă chiar găsiţi motivele). Unele persoane pleacă cu motive întemeiate, altele nu.
Da… relaţia unor persoane durează de zece ori mai puţin decât literele unui ,,Te iubesc!” ✌

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s