“There’s never enough time to do all the nothing you want.”

10689907_817665551606147_3073075076995101303_n

De ce dăm vina pe timp? Timpul nu ne schimbă. El se schimbă, iar dacă şi noi ne schimbăm e doar alegerea noastră. Atât. Şi aşa e normal. Ca timpul să treacă. Trece la fel pentru fiecare chiar dacă de multe ori avem impresia că trece mult prea repede sau mult prea greu… Aşa cum noi oamenii avem un scop în viaţă şi timpul are rolul lui.

Creştem, ne maturizăm, devenim alte persoane, ni se formează o gândire mult mai bogată(sau nu neapărat), ne aşteptăm la lucruri într-un alt mod decât atunci când eram micuţi.

Îmi aduc aminte cum în urmă cu 13 ani mă pieptăna mama să merg la grădiniţă, iar în urmă cu 9 ani încercam să mă piaptăn singură, dar tot cu ajutorul mamei. Şi nu mă pregăteam de grădiniţă, ci de celălalt ,,nivel”. Locul unde păşeşti cu cele mai mari emoţii, locul unde îţi alimentezi gândirea cu lucruri noi, înveţi alfabetul, tabla înmulţirii şi multe altele. Da, şcoala, clădirea aceea imensă pentru un copilaş de câţiva anişori.

Cântam cu un creion pe care îl ţineam în mână şi mă priveam în oglindă…Timpul a trecut. Tot cu creionul în mâna eram, dar de data asta nu cântam… completam culegerea de limba română sau poate.. desenam câte ceva. Credeam că guma creionului poate şterge tot, dar, uneori rămâneau mici urme pe foaia albă. Aşa e şi acum. Sunt adolescentă. Uneori, cred că lucrurile sunt roz, dar pe parcurs devin închise la culoare, lipsite de valoare, lucruri cărora nu mai vrei să le dai importanţă. Simţi ceva şubred la mijloc. Simţi că miroase a rău… şi te îndepărtezi uşor, uşor.

Sfaturile mamei tale devin mai avansate. De la sfatul acela ,,Ai grijă să nu te loveşti” vine altu: ,,Ai grijă la maşini” apoi ,,Ai grijă, învaţă ca să ajungi unde vrei” şi după care vine sfatul cel mai des auzit ,,Ai grijă la băieţi, ai grijă în cine ai încredere. Copilul creşte, iar tu rămâi cu sfaturile..

Poate că astăzi te uiţi în oglindă şi vezi o faţă inocentă cu un ten curat, iar peste câţiva ani.. apar ridurile, culoarea părului se schimbă…

Sau poate eşti cu iubitul tău şi vă uitaţi în oglindă… vedeţi doi oameni frumoşi, plini de iubire, iar peste câţiva ani sunteţi tot în faţa unei oglinzi, dar diferiţi. Pe degete aveţi inelele care simbolizează iubirea. Sunteţi deja soţ şi soţie.

Timpul trece, iar noi trecem prin el.
Astăzi eşti aviator, mai târziu eşti pensionar. Astăzi eşti doar un copil de trei ani, mai târziu eşti preşedinte. Şi tot aşa.

Timpul trebuie apreciat, nu trebuia învinovăţit. În mod inexorabil aruncăm geamantane pline de regrete, iar asta nu schimbă nimic. Timpul nu poate fi afectat. El are doar un rol : să se schimbe în alt anotimp, în altă oră, altă secundă…

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s