Unde-i miza… când nu e cartea?

lady

Te-ai gândit să asemeni întâmplările acestea, care toate adunate alcătuiesc ciclul vieţii, cu un joc de cărţi în care miza, desigur, e cea mai importantă. Eşti propriul jucător, şi cum nu se poate ca un joc de cărţi să decurgă doar cu un singur jucător, viaţa îţi oferă oricâţi jucători vrei pentru ca tu să ai cu cine concura.  Se întâmplă să fie în dreapta ta oameni cu o experienţă desăvârşită, în sensul bun al cuvântului, de care trebuie să te temi, însă să nu te laşi învins de ei. De la cei puternici înveţi multe: înainte de a lua o decizie, gândeşti de două ori, iar de la cei slabi înveţi: să îţi testezi răbdarea şi aptitudinile. Fiecare îşi are rolul lui. Doar având răbdare, gândind cu precauţie şi cu o extremă sete de reuşită, jocul va fi în favoarea ta. Adeversarii trebuiesc doborâţi, iar arma cea mai importantă se afla în gândirea, pasiunea, răbdarea, respectul  şi demnitatea ta. Jucătorii, indiferent dacă sunt buni, indiferent dacă trişează, oferă-le respect. Respectul tău faţă de ei(ştiind unii dintre ei că nu-l merită) îi pune pe gânduri, iar miza creşte în favoarea ta.

La un moment dat.. partida rămâne fără jucători. Se întâmplă ca, deşi, ei să piardă.. să rămână în continuare, chit că e aşa cum ar spune cineva: sunt simpli spectatori, în spatele reflectoarelor. Reflectoarele pun accentul doar pe cei rămaşi.
Cauza lor de a rămâne e îmbibată în răutate sau poate doar aşa de curiozitate. Rămân doar pentru a vedea cine câştigă,  iar dacă tu(cel de care se temea) vei câştiga(se vor arăta nemulţumiţi, pătaţi de gelozia succesului)… iar dacă vei pierde, înfrângerea ta va fi un salt de bucurie pentru ei. Alţii sunt doar curioşi. Alţii sunt frustraţi şi… cum ştiu că nu mai au nimic de reparat, râmăn. Încearcă să înveţe din greşeli şi să fie atenţi la gândirea celorlalţi, că aşa poate mai capătă ceva experienţă.
Dar, aşa cum e şi în viaţa de zi cu zi: oamenii pleacă, alţii rămân, alţii vin şi tot aşa. Mulţi nu rămân de plăcere, rămân că îi arde atât de mult curiozitatea aceea de ce se poate întâmpla cu tine, rămân din cauza însetării de răutate. Nu uita, că şi cei ce vin pot avea aceleaşi scopuri ca a celor rămaşi din diferite motive. Tu eşti jucătorul cel mai important, iar tu depinzi  de gândirea, de raţiunea şi puterea convingerii(asupra) ta şi a celorlalţi. Restu? Pff, sunt doar fleacuri !

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s